COACHING & ACT 

ACT® Persoonlijkheidsmeting (Analytical Competence Tool)

Herken je bij jezelf stress-triggers of het ‘niet weten’ welke keuze te maken? Wil je jezelf beter leren snappen en zou je de kwaliteit van leven en je prestaties willen verbeteren? 

Ken je de metafoor van de ijsberg? 
Boven de waterlijn
zie je alle zichtbare aspecten van de mens: kennis, vaardigheden en gedrag. Onder de waterlijn zitten je normen en waarden en overtuigingen. De manieren waarop je naar jezelf en naar de wereld kijkt. Nog een laag dieper kom je bij je persoonlijke eigenschappen en drijfveren terecht. 

Wil je iets veranderen dan stoppen we vaak energie in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden; vaak vrij makkelijk te ontwikkelen. Op zich belangrijk, maar voor een dieper gaande verandering volstaat het vaak niet. Dit komt doordat gedrag onbewust wordt aan-gestuurd door de aspecten die onder water zitten.

Weet jij al wat er onder jouw ijsberg speelt?
Antwoord krijgen op de vraag ‘Wat maakt dat ik doe zoals ik doe? Ontdekken welke drijfveren, aangeboren, aangeleerde kwaliteiten jouw gedrag aansturen. En hoe dat jouw dagelijks leven beperkt, bekrachtigt en bepaalt. 

De ACT® meting is een slimme innovatieve on-line methodiek bestaande uit woord én beeld; een unieke combinatie voor een persoonlijkheidsmeting. De beelden geven namelijk informatie over jouw onbewuste. Op heldere wijze antwoorden vinden op vragen als: 
– Welke kwaliteiten bezit ik van nature en welke kan ik makkelijk ontwkkelen?
– Benut ik wel al mijn kwaliteiten in mijn huidige functie?
– Op welke manier neem ik beslissingen?
– Wat maakt dat ik dingen blijf doen die me eigenlijk teveel energie kosten? 
– Wat doe ik als er druk ontstaat? Hoe komt het dat ik dan zo reageer?
– Hoe kan ik meer energie halen uit mijn werk-dag?
– Ben ik wel een natuurlijke leider?
– Hoe ga ik om met de weerstand van buitenaf?
– Hoe ga ik om met de weerstand van binnenuit?
– Hoe kan ik effectiever communiceren? 
– ………………

Het invullen van de meting duurt slechts 15 minuten via een link die je ontvangt in je mailbox. Het terugkoppelgesprek duurt 120 minuten en je krijgt een uitgebreide e-rapportage.