IN BEWEGING KUN JE BETER BIJSTUREN

 

 

ANDERS KIJKEN, ANDERS DENKEN, ANDERS DOEN!

COACHING & ACT 

Ken je de metafoor van de ijsberg? 
Boven de waterlijn
zie je alle zichtbare aspecten van de mens: kennis, vaardigheden en gedrag. Onder de waterlijn zitten je normen en waarden en overtuigingen. De manieren waarop je naar jezelf en naar de wereld kijkt. Nog een laag dieper kom je bij je persoonlijke eigenschappen en drijfveren terecht. 

Wil je écht iets veranderen dan stop je vaak energie in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden; vaak vrij makkelijk te ontwikkelen. Op zich belangrijk, maar voor een dieper gaande duurzame verandering volstaat het niet om het daarbij te laten. Dat komt doordat gedrag onbewust wordt aan-gestuurd door de aspecten die onder water zitten.

Weet jij wat er onder jouw ijsberg speelt?
Zou je graag afwillen van energie verlies, stress triggers, gevoel van ‘overleven’ of het even ‘niet weten’ welke richting je op wilt?Antwoord krijgen op de vraag ‘Wat maakt dat ik doe zoals ik doe? Ontdek welke drijfveren, aangeboren, aangeleerde en energie vretende kwaliteiten jouw gedrag aansturen. En hoe dat jouw dagelijks leven beperkt, bekrachtigt en bepaalt.

De Reflact© Human Development Tool  geeft in wat jouw leven bepaalt, beperkt en versterkt.
De meting maakt gebruik van woord én beeld wat een unieke combinatie is. Beelden geven informatie over jouw onbewuste. Hoe je van nature bent, doet en reageert is vaker onbewust dan bewust.
Ontdek je groei- en ontiwkkelmogelijkheden:
– Jouw natuurlijke competenties en vaardigheden
– Wat jou drijft (en waarom)
– Hoe jouw beslisruimte te vergroten om met weerstand van buiten of binnen om te gaan
– Hoe meer energie uit je werk-dag te halen 
– Welke patronen er spelen die jou weerhouden jouw volledige potentie te leven
– Op welke manier jij beslissingen neemt
– Hoe jij reageert onder druk en hoe dat komt
– Hoe je ook zou kunnen of willen reageren
– Je valkuilen en hoe je die kunt hanteren
– Welke constructieve patronen je mogelijk kan ontwikkelen om je doel te bereiken

Vervolgens maak je de koppeling naar jouw ontwikkel doel(en) en kom je in beweging door kleine stapjes te zetten richting jouw gewenste situatie. Vaak zijn 4 tot 6 gesprekken, i.c.m. met de eye-openers uit de Reflact® meting, een goede start om een nieuwe koers te bepalen.