‘ALS JE ZELF GEEN PLAN HEBT
WORD JE ONDERDEEL VAN HET
PLAN VAN EEN ANDER’

IN BEWEGING KUN
JE BETER BIJSTUREN

ELLEN KLOOS

KORT CV

Ik ben een professional in hart en nieren die van kinds af aan gedrag fascinerend vind. Inzoomen en uitzoomen op het gedrag van anderen én mezelf! Wat maakt dat ik doe wat ik doe of juist (nog) niet. Vertragen helpt mij om hier zicht op te krijgen. Een passende uitspraak van psycholoog Arend Ardon is: “Hollend herhalen we het verleden. We vallen terug op oude routines omdat we geen tijd nemen voor reflectie. Je kunt niet versnellen zonder te vertragen.We zijn vergeten hoe we moeten vallen en opstaan.”

De studies en opleidingen die ik in mijn leven heb gevolgd alsmede het vervullen van de verschillende rollen (vriendin, partner, dochter, moeder, leerkracht, relationshipmanager, sales manager, proces begeleider, trainer en coach) hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Connecting the dots: door steeds meer mijn hart te volgen om die kennis en ervaringen op te doen in richtingen die mij écht boeiden, ontwikkelde ik mij op gebieden die op het oog niks met elkaar te maken hadden. Pas later bleek dat ik juist hiermee een stevige, juiste  en unieke basis heb gelegd voor mijn eigen bedrijf.

Vanuit Kloos Coaching & Training kan ik mijn inhoudelijke expertise en jarenlange ervaring op het gebied van communicatie, samenwerking, veranderkunde en stressmanagement met zoveel mogelijk mensen en organisaties delen. Al mijn levens/- en werkervaring in diverse functies in het bedrijfsleven en onderwijs dragen bij aan mijn brede perspectief op veranderen en (beroepsgerichte) persoonlijke groei. Mijn veranderbril zet ik met veel plezier in om een ander of organisatie te faciliteren in ont-wikkelen. Zelf blijf ik ook groeien door het volgen van opleidingen en deelname aan intervisie bijeenkomsten. Kwaliteit en het blijvend aanscherpen van mijn vakkennis en vaardigheden vind ik belangrijke elementen in mijn dienstverlening.

IN MIJN VRIJE TIJD

 • Loop ik hard met vriendinnen
 • Lees ik meerdere (vak)boeken tegelijk
 • Luister ik podcasts 
 • Maak ik Spotify afspeellijsten 
 • Kook ik uitgebreid of bak een taart
 • Breng ik tijd door met vrienden en familie
 • Eet ik bij mijn kinderen in Groningen en Amsterdam
 • Reis ik naar zonnige bestemmingen

TYPISCH ELLEN

 • Ruimtegevend & richtinggevend
 • Creatief & enthousiast
 • Waarderend & progressiegericht
 • Nieuwsgierig & betrokken 
 • Professioneel & praktisch
 • Prikkelend & respectvol
 • Vrolijk & energiek